Проверяват тунели по Люлин и Хемус, движението ще бъде ограничено

2061
Проверяват тунели по Люлин и Хемус, движението ще бъде ограничено

© Pixabay

През тази седмица ще бъде извършено обследване на тунелите на автомагистралите „Люлин“ и „Хемус“, съобщиха от пресцентъра на агенция "Пътна инфраструктура".

То ще бъде направено от специализирано звено за инспекция, в което участват експерти от министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от агенцията, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Те ще трябва да извършат проверка и експертна оценка за състоянието на тунелите по републиканските пътища, които съвпадат с трансевропейската пътна мрежа и да дадат предложения за краткосрочни и дългосрочни мерки за подобряване на технико-експлоатационното им състояние, съгласно изискванията на Наредба №1 от 2007 г. за минималните изисквания за безопасност в тунели по републиканските пътища.

Специализираното звено за инспекция бе създадено със заповед на УС на АПИ на 15 февруари тази година, посочват още от агенцията.

По време на инспекциите между 8 ч. и 17 ч. ще бъде въвеждана временна организация на движението. В петък и през почивните дни експертите няма да работят на терен, за да не се затруднява трафикът. През следващата седмица ще бъдат обследвани „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, двата тунела на АМ „Струма“ и по път I-1 София-Кулата.

Днес - 1 февруари, от 8 ч. до 17 ч. последователно в десните и левите тунелни тръби ще бъде ограничено движението по изпреварваща лента и ще бъде намалена скоростта в участъка на трите тунела на АМ „Люлин“ при 7-и, 10-и и 14-и километър.

На 22 февруари (сряда) от 8 ч. до 17 ч. ще бъде ограничено движението по АМ „Хемус“ в участъка от пътен възел „Витинска река“ при 30-и км до пътен възел „Ботевград“ при 47-и км. Ще бъдат обследвани левите тръби на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“ и двете тръби на „Топли дол“.

Движението на всички МПС ще се пренасочва от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 до Ботевград, от там по път II-17 до пътен възел „Ботевград“ при 47-и км на АМ „Хемус“, където трафикът ще се включва в автомагистралата. Обходният маршрут е и за движещите се в обратната посока.

На 23 февруари (четвъртък) от 8 ч. до 17 ч. последователно ще бъде ограничено движението през дясната и лявата тръба на „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“. Движението ще се осъществява двупосочно в свободната тунелна тръба.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

БАКБ с нов, модерен офис в София

Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет, символично...