Провеждат информационен ден по програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ"

338
Провеждат информационен ден по програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ

Национален информационен ден по програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ" ще се проведе днес в столицата. Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Галина Тошева. Той се организира от министерството във връзка с обявения от Европейската комисия /ЕК/ през месец март 2008 г. търг за набиране на проектни предложения в рамките на програма „Интелигентна енергия – Европа ІІ".

По време на информационния ден Валтро Шмит – представител на Изпълнителна агенция „Конкурентност и иновации" към ЕК - ще представи специфичните условия за участие и финансиране на проекти по програмата за 2008 г.

Крайният срок за внасяне на предложенията в ЕК е 26 юни. Общият бюджет на програмата за 2008 г. е 45 млн. евро. В рамките на събитието ще се представят и възможностите за финансиране на проекти в областта на Енергийната ефективност /ЕЕ/ и Възобновяемите енергийни източници /ВЕИ/ със средства от : Оперативна програма /ОП/ „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика", Фонд „Енергийна ефективност", ОП „Регионално развитие" и специфични кредитни линии.

Основната цел на форума е повишаване на информираността на заинтересованите от участие в програмата организации и институции (потенциални предложители на проекти в областта на ЕЕ, ВЕИ и Енергийната ефективност в сектор „Транспорт") и увеличаване на ефективността и резултатността от участието на страната ни в рамковата програма. Информационното събитие предлага благоприятна възможност на участниците да открият най-добрите проектни партньори, да осъществят успешни и ползотворни контакти, да обменят важна за дейността си информация, посочват от Министерство на икономиката и енергетиката.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg