Провеждат конференция за съвместната работа на общините у нас и във Великобритания

355
Провеждат конференция за съвместната работа на общините у нас и във  Великобритания

Днес в Лондон зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова ще открие конференция “България и Великобритания – съвместна работа за изграждане на успешни общини”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Конференцията се организира от Посолството на България във Великобритания, съвместно с британската Асоциация на местните органи на самоуправление.

Участие ще вземат експерти от британското министерство на общностите и местното самоуправление, представители от Европейската комисия, Европейския парламент, Комитета на регионите, на общини и региони в Обединеното кралство, проявили интерес за сътрудничество и изграждане на партньорски връзки с общини и региони в България. От българска страна ще участват представители на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), области и общини.

Конференцията ще допринесе за установяване на контакти и създаване на ефективни форми на партньорство и сътрудничество между властите в България и Великобритания, в това число между общините и регионите в двете страни с цел подобряване на средата за подготовка и реализиране на проекти, финансирани от Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС.

Целта на форума е да се стимулира сътрудничеството в сферата на регионалното и местното икономическо развитие, градското възстановяване, инфраструктурата, сближаване на регионите и създаване на нови работни места.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...