Провеждат заседание на комитета по инициативата „Десетилетие на ромското включване“

396
Провеждат заседание на комитета по инициативата „Десетилетие на ромското включване“

Заместник-министърът на труда и социалната политика Баки Хюсеинов ще участва в XII-то заседание на Международния управителен комитет на инициативата “Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.” Двудневното заседание започва днес, 25 февруари 2008 г., в Будапеща, Унгария, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

По време на заседанието заместник-министър Хюсеинов, който е национален координатор на инициативата “Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.”, ще представи политиката на българското правителството за изпълнение на Националния план за действие на “Десетилетие на ромското включване 2005-2015 г.”

През първия ден от заседанието новите страни членки на Десетилетието - Албания, Босна и Херцеговина и Испания, ще представят своите стратегии, насочени към ромите.

Осъвременяване на Европейската ромска политика и връзката с Десетилетието, резултатите от работния семинар за обмен на опит относно жилищните условия на ромите, който се преведе през месец декември 2007 г. в Хърватия и Унгария, антисегрегационната политика, постиженията на докладите за мониторинг на инициативата (Decade Watch) и предстоящите събития по време на Унгарското председателство също ще бъдат тема на дискусия.

В заседанието ще вземат участие и представители от Институт “Отворено общество”, Световнта банка, Съвета на Европа, ПРООН, Уницеф, Ромския образователен фонд и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg