Пускат във временна експлоатация проходът Хаинбоаз

678
Пускат във временна експлоатация проходът Хаинбоаз

До края на седмицата ще бъде пуснат във временна експлоатация Проходът на Републиката - Хаинбоаз, съобщиха от дирекция "Европейска координация и връзки с обществеността" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това станало ясно след проверка на Дирекцията за национален строителен контрол.

Проектът стартира на 14 септември 2006 г. и включва реконструкция, рехабилитация и подобряване на състоянието на два участъка по път II - 55 "Велико Търново - Гурково", припомнят от министерството.

Обектът е на стойност 50 млн.лв. без ДДС. От тях 75% са заем от Европейската инвестиционна банка, а 25 на сто - от държавния бюджет.

Изпълнител на строително-монтажните работи е консорциум Биндер - пътни строежи включващ фирмите Биндер АД - Сливен и Пътни строежи - Велико Търново. Строителен надзор на обекта е ДЗЗД "Транзитни пътища IV".

Към момента все още няма Акт -15 за установяване годността на строежа и не са направени задължителните изпитвания за носимоспособност и равност на пътните платна, посочват от МРРБ. Остават довършителни строителни работи по околните пространства и стабилизирането на откосите.

За пускане на обекта в редовна експлоатация трябва да се отстранят всички забележки и дефекти по изпълнението на строежа и да приключат започналите обезщетителни процедури на собствениците на имоти, засегнати от строителните работи.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg