Работна среща по проблемите на използване на структурните фондове стартира утре

346

Трета работна среща, организирана от Българската Стопанска Камара и Европейската комисия по проблемите на използване на структурните фондове ще се проведе в Благоевград на 21 и 22 март 2007 г., съобщават от БСК.

В началната сесия ще бъдат обсъдени възможностите за съдействие между регионалните власти и икономическите и социални партньори – сегашната ситуация и бъдещите възможности. Темата ще бъде представена от Лазар Причкапов – кмет на Благоевград.

Въпросите на кохезионната политика в България 2007-2013 г. ще бъдат предложени за дискусия от Колин Уолкър – Директорът по регионална политика на ЕК, и Бистра Вълчанова – Директорът по Социални дейности на ЕК.

В рамките на семинара ще бъдат обсъдени още: Участието на Европейския социален фонд в създаването на нови работни места и икономическия растеж; Национална референтна рамка 2007-2013 г. и връзката й с Оперативните програми: Регионално развитие; Развитие на конкурентността на българската икономика 2007-2013 г. – българският бизнес в обединена Европа; Човешки ресурси 2007-2013 г.

Семинарът се организира в съдействие с Директората по регионална политика на Европейската комисия; Директората по социални дейности и равни възможности на ЕК, Българска стопанска камара, Министерство на регионалното развитие, Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на финансите, Министерство на държавната администрация и административната реформа, Министерството на труда и социалната политика, Стопанска камара Благоевград, Община Благоевград.

Събитието се провежда в сградата на Общински съвет Благоевград, пл. Г. Измирлиев, гр. Благоевград.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg