Работниците от "Кремиковци" протестират днес

524
Работниците от

Национална федерация "Металургия" на КТ "Подкрепа" и ФСО "Подкрепа" - "Кремиковци" АД организират митинг-шествие под мотото "Държавна гаранция + истински собственик = Европейско Кремиковци", съобщава БНР.

Протестиращите са тръгнали с автобуси от централното управление на комбината. От площада ще започне шествието, което ще премине до площад Народно събрание, оттам ще продължи до Министерство на икономиката и енергетиката и ще приключи с протестен митинг пред Министерския съвет.

Кремиковските металурзи търсят подкрепа на държавата, за да се прероди комбинатът в европейска компания. Убедени сме, че с обединени усилия можем да постигнем положителни резултати, изразяващи се в прераждане на "Кремиковци" в европейска компания чрез капитално и екологично инвестиране, спазване на норми и ангажименти, синхронизирани с европейските резолюции, световноконкурентна продукция, е записано в декларация на Националната федерация "Металурзи" - КТ "Подкрепа" и ФСО "Подкрепа" - "Кремиковци" АД, до председателя на парламента,съобщава БТА.

Документът беше връчен от заместник- председателя на федерация "Металуярзи" към КТ "Подкрепа" Росинка Генчева на главния секретар на парламента Огнян Аврамов и на началника на кабинета на председателя на парламента Мирон Гаврилов.

В декларацията се посочва още необходимостта от създаване и непрекъснато усъвършенстване на безопасните и здравословни условия на труд, на висок стандарт на работниците в дружеството, както и необходимостта от максимално натоварване на мощностите в комбината и висока производителност за единица време.

Според организаторите на днешния протест на кремиковските металурзи, кандидат-купувачите на дружеството недвусмислено трябва да разберат, че работниците и държавата не само като миноритарен акционер, а като институция, имат една и съща цел: "Проспериращо Кремиковци".

Около 65 автобуса тази сутрин докараха кремиковските металурзи, за да се включат в митинг-шествие под мотото "Държавна гаранция + истински собственик = Европейско Кремиковци".
Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg