Работодателите обсъдиха заплатите през 2008 г.

331
Работодателите обсъдиха заплатите през 2008 г.

Вчера и днес беше проведен първият кръг от преговорите между национално представителните организации на работодателите и на работниците и служителите във връзка с определянето на препоръчителния индекс за увеличение на работните заплати в реалния сектор през 2008 г. Това съобщиха от БСК.

В преговорите участваха ръководителите на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата, БСЧП „Възраждане”, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Съюза за стопанска инициатива.

Работодателските организации отправиха предложение за диференциран подход при определяне на препоръчителния индекс за промяна в заплащането.

Това се налага поради рязкото увеличение и очакванията за ново увеличение през 2008 г. и следващите години на цените на енергията, в това число течните горива, газта и електричеството и базовите суровини и материали, както и заради въвеждането на плоския данък.

Работодателските организации предлагат диференцираният подход да се приложи, както по сектори на икономиката, така и по размера на реално получаваното възнаграждение.
Следващият кръг преговори е насрочен за 24 април.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg