Радослав Желязов : Общо 56 публични компании увеличиха капитала си през 2006 г.

1335
Радослав Желязов : Общо 56 публични компании увеличиха капитала си през 2006 г.

За 2006 г. на Българска фондова борса са регистрирани 56 увеличения на капитала от публични дружества (вкл. първоначалните увеличения на АДСИЦ), заяви по време на втората регионална кръгла маса, проведена във Велико Търново на тема "Българската фондова борса и бизнесът - партньори в Европейския съюз" Радослав Желязов, Директор „Емитенти и членство” в БФБ-София.

Процентът на записване на емисиите е доста висок (средно над 94%). Общата набрана сума е в размер на 413.27 млн. лв. (вкл. и увеличенията за собствена сметка в размер на 114.56 млн. лв., а по емисионна стойност (реално платените от инвеститори пари) в размер на 493.71 млн. лв. (вкл. и увеличнията на собствена сметка в размер на 114.56 млн. лв.).

През 2006 г. на БФБ-София бяха реализирани 2 броя първични предлагания на акции. Процентът на записване на емисиите е 100%, а общата набрана сума по номинал е в размер на 10.4 млн. лв., а по емисионна стойност – 12 млн. лв.

Други две
IPO-та бяха осъществени извън борсата, като общата стойност на привлечените средства достигна 77 млн. лв.

Освен с акции, на БФБ-София се наблюдава и висока активност и на финансирането с облигации, като през годината са регистрирани общо 28 броя емисии облигации, с обща номинална стойност в размер на 376 млн. лв.

Реализираните емисии облигации, които са издадени и регистрирани в Централен депозитар за 2006 г. са 45 бр., на обща стойност 1.142 млрд. лв., а общите акумулирани средства през изминалата година са на стойност 1 млрд. лв., допълни Желязов.  

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...