Ръст от над 5% се отчита в промишлеността

1044
Ръст от над 5% се отчита в промишлеността

По предварителни данни през март 2011 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.1% в сравнение с февруари 2011 година. През март 2011 г. индексът нараства с 5.1% спрямо съответния месец на 2010 година, показват данните на НСИ.

През март 2011 г. спрямо предходния месец промишленото производство в добивната промишленост нараства с 12.2%, докато в преработващата промишленост е регистрирано намаление с 1.0%, а в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.1%.

По-значителен спад в преработващата промишленост се наблюдава при производството на химични продукти - със 17.9%, при производството на дървен материал и изделия от него, без мебели - с 9.7%, при производството на напитки - с 9.4%, при производството на хранителни продукти - със 7.7%.

Ръст е регистриран при производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 18.9%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 4.3%, и при производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение - с 3.4%.

На годишна база увеличение на промишленото производство, изчислено от календарно изгладените данни, е отчетено в преработващата промишленост - с 6.8%, в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 5.5%, и в добивната промишленост - с 3.3%.

Регистриран е ръст в производството на енергийни продукти - с 10.4%, в производството на инвестиционни продукти - със 7.0%, и в производството на продукти за междинно потребление - с 6.8%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg