Ръст в оборота на търговците на дребно през септември

622
Ръст в оборота на търговците на дребно през септември

© Pixabay

По предварителни сезонно изгладени данни през септември 2017 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.1% спрямо предходния месец, сочи информация на Националния статистически институт.

През септември 2017 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, бележи ръст от 2.3%, в сравнение със същия месец на предходната година.

Месечни изменения

През септември 2017 г. се наблюдава увеличение на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.0%, търговията на дребно с разнообразни стоки, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - по 0.9%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 0.6%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.2%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.1%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.9%. 

Годишни изменения

През септември 2017 г., в сравнение със същия месец на 2016 г., оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 13.1%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 9.9%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 8.2%.

Спад е регистриран при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 12.4%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg