Ръст в търговията на дребно през април

869
Ръст в търговията на дребно през април

По предварителни сезонно изгладени данни през април 2016 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.3% спрямо предходния месец.

През април 2016 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 5.4% спрямо същия месец на предходната година.

През април 2016 г. оборотът нараства по-значително спрямо предходния месец при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.8%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 3.0%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 2.5%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с разнообразни стоки - с 0.9%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 0.8%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.7%.

През април 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 21.1%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 13.2%, и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 8.3%.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 8.4%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 6.6%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 2.2%.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg