Ръст в търговията на дребно през март

799
Ръст в търговията на дребно през март

По предварителни сезонно изгладени данни през март 2016 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети” по съпоставими цени нараства с 0.8% спрямо предходния месец.

През март 2016 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 6.2% спрямо същия месец на предходната година.

През март 2016 г. оборотът нараства по-значително спрямо предходния месец при: търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 6.2%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.3%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.4%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия и търговията на дребно с разнообразни стоки - по 0.7%.

През март 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 20.1%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 13.0%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 10.5%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 6.0%. 

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 13.7%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 5.5%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.4%. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...