Расте производството в сектори "Минерални горива" и "Текстилни изделия"

368
Подразделение на Българска стопанска камара представи най-новите си обзорни секторни анализи – за производството и търговията в България през второто тримесечие на 2007 г. с минерални горива и с текстилни изделия.

В сектор "Минерални горива", в сравнение със същия период на миналата година, се наблюдава ръст от 20.7% в производството. Външнотърговското салдо в сектора е отрицателно и с тенденция за нарастване.

През първите шест месеца на 2007 г. близо 77% от вноса на автомобилен бензин се реализира от Румъния. Въпреки нарастващите цени, на вътрешния пазар продължава да нараства и потреблението на бензин, което за полугодието е с 16.6% по-голямо.

В сектор "Текстилни изделия" за първото полугодие на 2007 г. спрямо същия период на 2006 г., приходите от продажби са с 14.8% повече. В сравнение с първото полугодие на 2006 г., внесените количества са повече с 10.6%, но поради по-ниската средна цена промяната в стойността на внесените стоки е малка.

На вътрешния пазар са продадени 2.1 пъти повече одеяла, но има големи намаления при продажбите на повечето текстилни продукти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg