Райфайзенбанк приключи първата фаза от сделка по секюритизация за 200 млн. евро

759
Райфайзенбанк приключи първата фаза от сделка по секюритизация за 200 млн. евро

Райфайзенбанк (България) ЕАД, дъщерното дружество на Райфайзен Интернешънъл в България, успешно приключи първата фаза от сделка по секюритизация в размер на 200 млн. eвро. Транзакцията, организирана от АБН АМРО и Райфайзен Централбанк, Австрия АГ, ще бъде рефинансирана чрез международно частно пласиране на обезпечени ценни книжа.

Транзакцията е продължение на стратегията на Райфайзен да се финансира на международните пазари чрез секюритизирани дългови инструменти. Сделката допълнително подкрепя по-нататъшното динамично развитие на Райфайзенбанк на българския пазар.

„Следваме стратегия на диверсификация, като използваме различни източници на финансиране, в подкрепа на растежа ни в региона. Пазарите за секюритизация много добре допълват основните направления в нашите планове за финансиране, които основно се фокусират върху първичната депозитна база”, заяви Мартин Грюл, главен финансов директор на Райфайзен Интернешънъл.

“Това ще е най-голямата сделка с обезпечени дългови инструменти в България до този момент”, каза Патрик Бътлър, член на УС на Райфайзен Централбанк Австрия АГ с ресор Трежъри и Глобални пазари. “Тя подчертава способността ни успешно да осъществяваме мащабни транзакции, въпреки трудната пазарна среда”, допълни той.

Райфайзенбанк (България) ЕАД, дъщерно дружество на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, е четвъртата банка в България по размер на активите. Тя стартира дейността си през 1994 г. и е първата банка в страната, която е изцяло собственост на чуждестранна финансова институция. Към 31 декември 2007 г. активите на Райфайзенбанк (България) възлязоха на 5.996.4 млн. лв., достигайки пазарен дял от 10.12% по този показател.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...