Разглеждат подадения сигнал от Бойко Борисов срещу замърсяването от Кремиковци

452

В писмо до Бойко Борисов от дирекция "Околна среда" към ЕК се заявява, че след анализ на информацията ще бъдат предприети конкретни стъпки във връзка с жалбата му срещу замърсяването на околната среда от "Кремиковци" АД, съобщи пресцентърът на Столичната община.

На 27 юли кметът на София като физическо лице изпрати жалба до Джордж Кремлис - началник отдел "ОВОС и кохезионна политика" към дирекция "Околна среда" на ЕК, с което протестира срещу замърсяването от "Кремиковци" АД.

В жалбата се посочва, че комбинатът замърсява въздуха, водата и почвата от 2 до 5 пъти над допустимите норми. В емисиите от "Кремиковци" АД има наличие на прах, олово, серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид и общи въглеводороди.

Анализът на резултатите от проведените измервания на качеството на атмосферния въздух показва превишения по показател на финни прахови частици от 3 до 6 пъти над средноденонощната норма, се посочва в жалбата на Бойко Борисов.

В гражданската си жалба Борисов посочва, че се надява на съдействието на комисията за решаването на проблема с източника на замърсяване в София, тъй като според него налаганите до момента административни санкции нямат ефект.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg