Разходите за труд растат с близо 10 на сто

511
Разходите за труд растат с близо 10 на сто

По предварителни данни на Националния статистически институт за четвърто тримесечие на 2011 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 9.7% спрямо четвъртото тримесечие на 2010 г., като увеличението в индустрията е 6.6%, в услугите - 17.4% и в строителството - 9.6%.

По икономически дейности през четвъртото тримесечие на 2011 г. най-висок ръст на общите разходи за труд, спрямо същия период на предходната година е регистриран в дейностите „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения” - 36.8%, „Професионални дейности и научни изследвания” - 29.3%, и „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” - 22.8%, а най-нисък - в „Образование” и „Доставяне на води; Канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване” - съответно 1.0 и 1.7%.

Намаление на общите разходи за труд е регистрирано в икономически дейности „Операции с недвижими имоти” с 10.1%, „Други дейности“ с 5.1% и „Хуманно здравеопазване и социална работа” с 1.1%.

В състава на общите разходи за труд, разходите за възнаграждения за един отработен час се увеличават също със 9.7% спрямо четвърто тримесечие на 2010 г., а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 10.5%.

По икономически дейности изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от -10.7% за „Операции с недвижими имоти” до 35.7% за „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения”.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Vitorgabriel
# 0
03:03 | 29 March 2012
I will be puitntg this dazzling insight to good use in no time.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg