Разписани са мерки за безопасно спиране на доменните пещи в МК „Кремиковци” АД

728
Разписани са мерки за безопасно спиране на доменните пещи в МК „Кремиковци” АД

Разписани са необходимите мерки за организирано и безопасно спиране от експлоатация на доменните пещи в МК „Кремиковци” АД.

Това беше установено от експерти на РИОСВ – София, след като беше изискана цялата документация, която описва мерките, чието изпълнение гарантира недопускане на екологични проблеми при спиране на доменните пещи, както и отговорните за тяхното изпълнение служители, съобщава БГНЕС, като се позовава на информация от Инспектората.

По искане на РИОСВ – София е представен Оперативен план за подготовка спирането на доменна пещ № 1. Документът отразява готовността на комбината за адекватно реагиране при възникване на рискова ситуация и недопускане замърсяване на околната среда.

Установено е още, че в МК „Кремиковци” АД са налице необходимите технически и технологични инструкции, при чието изпълнение следва да не се допусне аварийна ситуация и замърсяване на околната среда.

На 27 февруари 2008 г. експерти на МОСВ и РИОСВ-София направиха извънредна проверка в „Кремиковци”, по разпореждане на министър Джевдет Чакъров, заради информации по изказване на представители на синдикатите в комбината, че има опасност от спиране на доменна пещ заради липса на суровини, което създава екологични рискове.

От вчера пък един нов инвеститор е проявил интерес към “Кремиковци”. Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

Димитров добави, че инвеститорът е турски, но отказа да уточни името му. Министърът обясни, че от държавата са блокирани всички акции на Прамод Митал.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg