Разпускат оценителната комисия за безвъзмездна помощ за иновативни предприятия

356
Разпускат оценителната комисия за  безвъзмездна помощ  за иновативни предприятия

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров прекрати със заповед работата на назначената Оценителна комисия по процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия", се съобщава на електронния сайт на Министерството на икономиката и енергетиката.

Причините са забавяне на процеса по оценка на получените проектни предложения и необосновано отхвърляне от страна на Оценителната комисия на около 40% от проектните предложения още на етап оценка на административното съответствие, при който се извършва проверка на формалното съответствие на проектното предложение. В рамките на няколко дни ще бъде назначена нова Оценителна комисия, която да преразгледа всички получени до момента проектни предложения и да активизира работата по оценката на проектите.

Припомняме, че на 17 октомври 2007 г. Министерство на икономиката и енергетиката, действащо чрез дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност", обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия".

Размер на безвъзмездната финансова помощ - от 40 000 лв. до 391 166 лв. , или до 90% от разходите, целеше да увеличи броя на успешно стартиралите иновативни предприятия, като предостави подкрепа в най-рисковата фаза на тяхното развитие - разработване на базисния иновативен продукт или процес на фирмата в неговата предпазарна подготовка – до разработването на опитен образец.

Снимка:БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg