Развиваме малък и среден бизнес съвместно със Сибир

424
Развиваме малък и среден бизнес съвместно със Сибир

"Огромен потенциал за развитие на търговско-икономическите отношения са междурегионалните връзки между Сибирския федерален окръг и България. Най-перспективно е сътрудничеството между деловите кръгове, особено на равнище малък и среден бизнес".

Това каза днес заместник-пълномощният представител на президента на Русия в Сибирския федерален окръг Любов Бурда на среща с извънредния и пълномощен представител на Република България в Русия Пламен Грозданов, предаде агенция Регнум, цитирана от БТА.

Страните обсъдиха основните направления на развитие на търговско-икономическите отношения на регионите на Сибир и териториите на Република България, перспективите за сътрудничество между сибирските и българските предприемачи в сферата на туризма, строителството, производството на хранителни изделия.

Пламен Грозданов отбеляза, че напоследък руско-българските отношения се развиват много динамично. Този факт се потвърждава от редица съвместни проекти в областта на строителството, атомната промишленост и транзита на природен газ. Посланикът подчерта, че развитието на междурегионалните отношения и връзките между бизнес-кръговете на Сибир и България ще разшири и ще задълбочи социално-икономическото взаимодействие, по-тясното сътрудничество в научно-техническата сфера.

Любов Бурда на свой ред отбеляза, че сибирските предприемачи - представители на малкия и средния бизнес са готови на всестранно развитие на отношенията с България. Русия е трета в списъка на най-големите външнотърговски партньори на България. През 2006 г. стокооборотът между Русия и България бе 4,14 млрд. долара или с 38 на сто по-голям в сравнение с 2005 година, посочва Регнум.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg