Разясняват ОП „Транспорт“

611
Разясняват ОП „Транспорт“

Министерството на транспорта отваря вратите си днес за граждани, фирми и неправителствени организации, които проявяват интерес към Оперативна програма „Транспорт", съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Целта е желаещите кандидати да вземат участие в проектите, включени в програмата, да подобрят информираността си за европейските средства, както и да им се съдейства при евентуалното възникване на проблеми.

Подробно ще бъде направено разясняване на ОП „Транспорт" 2007-2013 г., нейните цели и приоритети, както и с проектите, предвидени за финансиране.

През целия ден министърът на транспорта Петър Мутафчиев и екипът на Управляващия орган ще представят новите моменти при усвояването на европейските средства.

Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. е една от седемте оперативни програми на Република България, които се финансират от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС. Това е оперативната програма с най-голям бюджет в България - 2 003 481 163.68 евро. ОП „Транспорт" се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС.

Целта на ОП „Транспорт" е развитието на железопътната, пътната и водна инфраструктура, както и стимулиране развитието на комбиниран транспорт, в съответствие с транспортната политика на Европейския съюз и установените изисквания за развитие на Tрансевропейската транспортна мрежа за постигне на устойчивост на българската транспортна система.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...