Регистър на концесиите работи от днес на сайта на общината

474
Регистърът е достъпен на страницата на Столична община www.sofia.bg и съдържа информация за всичките пет концесионни договора на общината.

Всеки гражданин има достъп до информация, свързана с предмета на концесията, срок на концесията, дата на сключване на концесионния договор, права и задължения на концесионера , имуществени права и задължения на концедента , както и методиката за определяне на концесионното възнаграждение.

На страницата на общината вече работят регистър на търговските дружества с общинско участие и актуален регистър на общинската собственост.

През следващата седмица на страницата на Столична община ще бъде публикуван регистър на сделките на Столична община, направени през последния мандат от ноември 2003 г. –до октомври 2007 г. В регистъра ще има данни за всички реализирани сделки с общинска собственост, включващи продажба, замяна, дарение, делба, учредяване на право на строеж, учредяване на право на ползване и т. н.

Докато публикуваните до момента регистри са част от публичните регистри в Закона за общинската собственост, то регистърът на сделките е инициатива на кмета и е част от ангажимента на кмета за открито управление.

Това е и причината въвеждането на сделките да започне от последния мандат назад. Столичният регистър за сделките с общинска собственост е единственият регистър на сделки с толкова пълна информация. Към момента са въведени сделките за 2006 година. Продължава въвеждането на данни за 2007, 2005 и 2004 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg