Регистрират фонд FLAG в подкрепа на общините при кандидатстване в еврофондовете

329
Регистрират фонд FLAG в подкрепа на общините при кандидатстване в еврофондовете

Фонд FLAG в подкрепа на общините при кандидатстване с проекти от еврофондовете ще бъде регистриран в съда до 10 юли.

Това е съобщил зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски на международния семинар "Геоинформационно осигуряване на устройственото планиране и инфраструктурата на общините в Южен централен район", съобщи пресцентърът на ведомството, цитиран от БТА.

Срещата е организирана от Парламентарната комисия по местно самоуправление, регионална политика и благоустройство. Средствата във фонд FLAG към август ще бъдат около 100 млн. лева, е казал Димчо Михалевски и посочи, че има опция в началото на следващата година те да станат 100 млн. евро.

Средствата от фонд FLAG ще бъдат насочени към общините. В същото време фондът не измества търговските банки, а би могъл да се превърне в еталон за банковия сектор и финансовите институции да поддържат подобна политика към общините.

Зам.-министър Михалевски е посочил, че е необходимо при подготовка на плановете за развитие местните власти да не изключват частния сектор и плановете на бизнеса да бъдат паралелни с публичните планове. Той е препоръчал при подготовката на проектите за кандидатстване по

Оперативна програма "Регионално развитие" да не бъдат самоцелни, а да се подчиняват на двете основни стратегически цели на България - увеличаване на икономическия растеж и повишаване на жизненото равнище на хората.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg