Рехабилитацията на част от ВиК мрежата в Русе на стойност 12.3 млн. евро

420
Рехабилитацията на част от ВиК мрежата в Русе на стойност 12.3 млн. евро

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски подписа договор за разширение и рехабилитация на канализационната мрежа в гр. Русе (Лот 2).

Договорът е сключен в рамките на „Интегриран воден проект за гр. Русе” по Финансов меморандум 2005/BG/16/P/PE/004 между Европейската комисия и България, който се финансира от безвъзмездна помощ по Програма ИСПА на ЕС, заем от Европейската банка за възстановяване и развитие и държавния бюджет на България.

Избраният изпълнител на строителните работи по Лот 2 „Рехабилитация и разширение на канализационната мрежа в гр. Русе е консорциум „ Rousse Water Supply and Sewerage Network ”, който включва „OHL ZS” (Чехия) и “Строителен предприемачески холдинг” (България). Изпълнителят е избран след открита международна тръжна процедура.
Стойността на договора е 12 359 392 евро.

Дейностите по договора са доизграждане и рехабилитация на част от ВиК мрежата. Предвидено е доизграждане на около 11 500 м предимно смесена мрежа, главни колектори, главни и второстепенни канализационни клонове и съответната инфраструктура - шахти, дъждоприемници, пресичане на съществуващи подземни комуникации, преминавене под подлез, брегово заустване. Доизграждането ще се изпълнява на 24 подообекта.

Рехабилитацията ще е на трасе с обща дължина приблизително около 450 м и ще се изпълнява на един подобект.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg