Ремонтират за 2 млн. лв. почивните бази на централната власт

848
Ремонтират за 2 млн. лв. почивните бази на централната власт

Около 2 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ремонти на няколко почивни бази, стопанисвани от МДААР, съобщи Илия Белитов, директор на дирекция “Административно-правно обслужване и човешки ресурси”.

Той каза това след публичното отваряне на документите за участие в обществената поръчка в ремонтни строително-монтажни работи на сгради, почивни и лечебно-възстановителни бази, комплексни и стопанства, управлявани и стопанисвани от Министерство на държавната администрация и административната реформа в цялата страна.

В рамките на следващите 3 години ще бъдат направени основни и текущи ремонти на няколко бази за представителни и социални нужди на централната държавна администрация – Президентство, Министерски съвет, парламент, Конституционен съд. Те са в Бояна, Евксиноград, Пампорово.

В Евксиноград ще работим основно върху известния хотел „Тунела” – ще се прави ремонт на фасадата с частичен ремонт на дограма. Самият хотел не е паметник на културата, но е проектиран в стила на двореца и дограмата му е дървена с дървени капаци, които имаме намерение да възстановим, сподели Белитов. Миналата година подменихме частично дограмата на единия корпус, в края на лятото бихме продължили с останалата част на станцията в Пампорово, при наличие на достатъчно средства.

Планират се ремонтни дейности и в конферентната зала в резиденция Бояна и ремонтиране на още един хотелски етаж. Нейният ремонт е почнал миналата година с ремонт на цял етаж. В сградата на МДААР на ул. “Сердика” 6, която е паметник на културата, миналата година е сменена дограмата и сега ще се довърши топлоизолацията. Така бихме получили правото да кандидатстваме за сeртифициране за определен клас „Енергийна ефективност”, каза Белитов, цитиран от БГНЕС.

Той коментира, че всички сгради се нуждаят от ремонти, защото едва от миналата година са започнали инвестиции в тези бази. Фирмите, подали документи, са три - „Елитстрой 2005” ООД, „ЕКСА” АД и консорциум БКК – Тераком. При оценяване на техните оферти от 5-членната комисия 60% от тежестта ще бъде върху предлаганата цена, 20% - върху срока на изпълнението, 20% - опит и репутация на участника.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg