Републиканските пътища стават обекти с национално значение

985
Републиканските пътища стават обекти с национално значение

Министерският съвет прие решение, с което обяви републикански пътища за обекти с национално значение и национални обекти, съобщиха от правителствената информационна служба.

Републиканските пътища „Кърджали - Подкова"; „Участък от Път I-1 (Е-79), Мездра - Ботевград"; „Видин - Монтана"; „Обход на град Монтана - І-1 (Е-79)"; „Обход на град Враца - Път I-1 (Е-79)" и „Обособена позиция №3: Път 1-5 (Е-85) /Път III - 5004/", „Обходен път на град Габрово от км 0+000 до км 31+000" и „Път 1-5 Летище „Стара Загора" - АМ „Тракия" от км 236+323 до км 241+482,80" са предвидени за финансиране от Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

С цел своевременното усвояване на средствата от Европейския съюз по ОП „Транспорт" и изграждането на пътища с важно стопанско и икономическо значение, както и с оглед защита на важни държавни и обществени интереси, е налице необходимост от обявяването на тези пътища за обекти с национално значение и национални обекти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg