Ревизори от Европа разискваха в София строителния бранш

332
Ревизори от Европа разискваха в София строителния бранш

Ревизори от цяла Европа разискваха особеностите на ревизиите на фирми от строителния бранш от 17 до 19 септември в София, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходи.

Работната група "Третиране на специфични браншове - строителство" е част от събитията, организирани през тази година от Вътрешно европейската организация на данъчните администрации (IOTA). Домакин на срещата беше Националната агенция за приходите (НАП), а в нея участие взеха 26 представители на приходните администрации на Албания, Австрия, Белгия, България, Хърватска, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Холандия, Норвегия, Полша, Словения, Швеция, Македония и Великобритания.

На събитието бяха обсъдени подходите на различните европейски приходни администрации в ревизирането на фирмите в строителния бранш. В работната група бяха разисквани и новите методи за борба с данъчни измами в строителството. Бяха обсъдени и опитът на холандската и българската приходни администрации в областта на данъчните измами в строителството.

От началото на 2006 г. НАП започна събирането на специфична браншова информация и най-често срещаните данъчни рискове. Проектът стартира с два бранша – „Строителство” и „Туризъм”. През миналата година беше издаден наръчник за ревизиите в строителството. Неговата цел е да подпомогне служителите на НАП от цялата страна при ревизии на фирми от този бранш, поради специфичното данъчно и счетоводно законодателство. Наръчникът за ревизии в строителството описва също и установените рискове за данъчни измами, както и конкретни препоръки за противодействие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg