РИОСВ извърши първата си проверка за предотвратяване на аварии с опасни вещества

1044
Първата проверка в България по изпълнение на условията по европейската директива СЕВЕЗО за предотвратяване на аварии с опасни вещества извърши РИОСВ – София.

Междуведомствена комисия провери условията, заложени в разрешителното за експлоатация на Петролен терминал „Илиенци” с оператор „ОМВ – България” ООД. В комисията участваха представители от РИОСВ-София, РИОКОЗ, Гражданска защита, областна администрация - София и друг.

От проверката стана ясно, че операторът е предприел необходимите мерки за предотвратяване на големи аварии с опасните вещества бензин, дизел и моторни масла. Нарушения не са установени.
Разрешителните по СЕВЕЗО са отнасят за безопасността на хората и предотвратяването на големи аварии с опасни вещества и ограничаването на последствията от тях.

Документът се издава на предприятия и съоръжения, класифицирани като предприятия с нисък или висок рисков потенциал.

Общо пет фирми на територията на РИОСВ – София към момента имат издадени разрешителни по СЕВЕЗО. Четири от тях – Летище София, Пречиствателна станция за отпадъчни води-Бистрица, ТЕЦ Изток - София и „ОМВ – България”, са обекти с нисък рисков потенциал. „Газтрейд – Костинброд” е класифициран като обект с висок рисков потенциал.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg