РИОСВ проверява качеството на въздуха в Ботевград

647
РИОСВ проверява качеството на въздуха в Ботевград

Започват контролни измервания на качеството на атмосферния въздух в гр. Ботевград. По предложение на РИОСВ – София, Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) определи гр. Ботевград за извършване на целогодишен имисионен контрол. От днес мобилната автоматична станция на ИАОС започва контролното мерене в града.

Местата, в които ще измерва мобилната лаборатория са четири, в различни точки на града, определени от столичната екоинспекция и съгласувани с общинското ръководство. Измерването ще се извършва всеки месец в рамките на четири денонощия.

Ще се измерват прах, серен диоксид, азотен диоксид, сероводород, аерозоли на оловото, хлор, амоняк, флуороводород; феноли, прах, тежки метали и др. Допълнително ще се измерват метеорологични данни, озон, въглероден оксид и общи въглеводороди.

Това контролно измерване ще позволи едно системно наблюдение на качеството на въздуха в този район на Софийска област, каквото до сега не е правено.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg