Ромпетрол ще инвестира 10 млн. евро за изграждане на хранилище за петролни продукти в София

475
Ромпетрол ще инвестира 10 млн. евро за изграждане на хранилище за петролни продукти в София

Румънската "Ромпетрол" ще инвестира десет милиона евро за изграждане на хранилище за петролни продукти в София с капацитет от 14 400 кубични метра, заяви генералният директор на Ромпетрол България Адриан Акатриней, съобщи БТ.А.

Изграждането на хранилище в София е мотивирано с повишеното търсене на течни горива в района на българската столица, което се равнява на 50 на сто от общото потребление в България, посочи Акатриней.

"Ромпетрол" управлява хранилище в Русе, което е с капацитет от 5800 куб.м. Компанията ръководи 50 бензиностанции в България, а намерението й е да развие мрежата си от бензиностанции с още 85 до края на годината.

Компания "Ромпетрол" отчете нетна печалба от 11,91 милиона евро през второто тримесечие на 2007 година, което е с 50 на сто повече спрямо същия период на миналата година.

Социалните партньори в Европа се опитват да стигнат до общо становище за определяне на една минимална заплата в Европейския съюз.

В момента минималната заплата сред държавите от ЕС варира от 92 евро месечно в България до 1570 евро месечно в Люксембург. Британският евродепутат Лиз Лин подготвя доклад за социална защита, който ще включва и предложението за едно ниво минимална заплата в ЕС. Идеята се подкрепя и от еврокомисаря за икономическите и валутните въпроси Хоакин Алмуня.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg