Русия - страна партньор на международния технически панаир в Пловдив догодина

384
Русия - страна партньор на международния технически панаир в Пловдив догодина

Русия ще бъде поканена да стане страна партньор на Международния технически панаир през 2008 година, съобщават от пресцентъра на панаира, цитирани от БТА.

Изпълнителният директор на панаира Георги Гергов заяви, че инициативата е част от програмата за Годината на Русия в България - през 2008 година по договореност между правителствата на двете държави.

Поканата към Русия е поредната стъпка от стратегията на Панаира да развива интензивни международни контакти с всички региони, където българският бизнес би могъл да намери пазари и партньори. Двадесет и една руски компании ще участват в тазгодишното издание на Международния технически панаир - от 24 до 29 септември. Очаква се броят на изложителите от Русия в различните прояви на Международен панаир Пловдив да се увеличава заради засилващите се търговски контакти между двете държави. С 38 процента е нараснал стокообменът между тях през 2006 година, в сравнение с предходната.

Най-големият изложбен център на България подготвя и първата си съвместна проява с панаир от чужбина - Лайпцигският. Това е специализираното изложение "Еу регио", представящо инфраструктурни проекти за общини. Негов титуляр е Лайпцигският панаир, но домакин през 2008 година ще е Пловдив.

Среща, на която ще бъдат обсъдени новият формат на изложението и планове за тристранно сътрудничество България - Румъния - Германия, е насрочена за 10 септември 2007 година.

На нея ще присъстват министрите на регионалното развитие на България и на Румъния и представители на панаирите в Лайпциг и Пловдив. "Еу регио" е една от четирите лайпцигски изложби, който ще гостуват в Пловдивския панаир през 2008 година. Другите три са за логистика, екология и компютърни игри.

Изнасянето на изложения бе договорена на среща в Лайпциг през юни. На 27 септември, по време на Есенния панаир, кметът на Лайпциг ще гостува в Пловдив, за да се актуализира договорът между двата града.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg