С 34% повече подадени декларации за облагане с корпоративни данъци през 2008 г.

309
С 34% повече подадени декларации за облагане с корпоративни данъци през 2008 г.

До 31 март в офисите на Националната агенция за приходите са приети 210 000 декларации за облагане с корпоративни данъци. Те са с 34% повече от миналата година, когато до изтичането на крайния срок са подадени 156 000 декларации, съобщиха от НАП.

Увеличеният брой на приетите декларации за облагане с корпоративни данъци се дължи на няколко фактора. Първият е излизане „на светло” на част от фирмите, които досега са били в сивата икономика. Втората причина е подобряването на условията за правене на бизнес в страната и в резултат на това увеличен брой на новорегистрирани дружества и на трето място - отпадането от облагане с патент на всички юридически лица.

През тази година особено голям интерес се забелязва от клиентите на администрацията и към подаването на декларации по електронен път. До 31 март чрез интернет декларациите си подадоха 40 000 фирми, което е с 4 пъти повече от миналата година.

Налице е очевидна тенденция на увеличаване на броя на юридическите лица, които използват интернет за комуникация с НАП.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg