С над 51 млн. лв. ще бъдат финансирани 4 национални програми в средното образование

366
С над 51 млн. лв. ще бъдат финансирани 4 национални програми в средното образование

Бюджетите на националните програми „Информационни и комуникационни технологии в училище”, „По-пълно обхващане на децата и учениците” (модул „Оптимизиране на училищната мрежа чрез осигуряване на превоз до държавните и общински училища за ученици в основната образователна степен”) и „Модернизация на материалната база в училище” ще бъдат по 15 млн. лв., реши правителството, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. С 6,7 млн. лв. ще бъде осигурено изпълнението и на програмата за енергоефективно саниране на училищни сгради”.

Актуализацията на отпусканите средства по програмите се прави всяка година от правителството. Процедурата е регламентирана със Закона за държавния бюджет.

Средствата по програма „Модернизация на материалната база в училище” ще са за три от нейните модули – „Спорт в училище” (7 млн. лв.), „Обновяване на учебно-техническото оборудване” (7 млн. лв.) и „Създаване на достъпна архитектурна среда” (1 млн. лв.).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg