Събират предложения за издаване на пощенски марки през 2012

2110
Събират предложения за издаване на пощенски марки през 2012

60 пощенско-филателни продукта са издадени от 2010 година досега, като 12 от тях са пуснати в употреба през първите четири месеца на тази година. Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията започна да събира предложения за издаване на пощенски марки и пощенски продукти през 2012 г. Предложения се приемат до 30 юни 2011 г., информират от министерството.

Постъпилите заявления се разглеждат от Специализиран експертен съвета по маркоиздаване към министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

В българското маркоиздаване с пощенски марки и продукти се отбелязват кръгли годишнини, свързани със значими събития, с живота и дейността на бележити личности и др. Поради тази причина в Годишния тематичен план, който се утвърждава от министъра, се включват ограничен брой теми, за които се издават пощенски продукти.

Планът съдържа теми, разпределени в няколко раздела: България - наша родина (История и годишнини, Култура и изкуство, Екология, Спорт, Фауна, Флора, Транспорт и Празници), България и Европа и България и света.

През 2009 година тематичният план включваше 55 пощенски марки, през 2010 година - 48, а през 2011 г. - 43 пощенски марки, 5 илюстровани карти и 18 специални плика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg