Съдът спря отнемането на лиценза на Лукойл

988
Съдът спря отнемането на лиценза на Лукойл

С определения от днес по две дела - № 6812/2011 и № 6813/2011 Административен съд София - град спря предварителното изпълнение на Решение № 527/22.07.2011 г. и Решение № 528/22.07.2011 г. на директора на Агенция "Митници", с които беше отнет лицензът на Лукойл Нефтохим Бургас АД, съобщиха от пресцентъра на съда.

Делата са образувани по жалба на Лукойл. Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда по смисъла на чл. 166, ал. 2 АПК. Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз.

Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с Холдинг БДЖ ЕАД и Столичен транспорт ЕАД, по силата, на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. Представено е и писмо от Бългериан Авиейшън Груп, видно, от което, не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива.

Определенията подлежат на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването им на страните. Делата ще бъдат разгледани по същество от Административен съд София - град на 31.08.2011 от 9.00 часа.

Източник: БГНЕС

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg