Сакскобургготски: Коалицията е стабилна, НДСВ е фактор

298
Сакскобургготски: Коалицията е стабилна, НДСВ е фактор

Активна работа за решаването на проблемите на хората посочи като приоритет за НДСВ нейният лидер Симеон Сакскобургготски, предаде БГНЕС.

НДСВ трябва да се заеме с твърдата ангажираност за решаване на техните проблеми, защото това е истинската тежест на една политика, а не безкрайни дискусии в публичното пространство. Гледам не само напред към бъдещето, а и към това, което е полезно за България, каза още лидерът на НДСВ.

Той призова своите съмишленици към центризъм, либералност и толерантно мислене. Според него в либералното мислене човекът е най-важното и това не бива да се забравя. Искам да знаете, че коалицията е стабилна, има не малко внушения по темата, че тя е нездрава. Трите партии имат волята да завършат успешно мандата си, но не като самоцел за власт, а за доброто на България, каза още бившият премиер.

Лидерът на партията призова към по-активна работа за решаването на проблемите до края на този мандат. Приоритети в НДСВ остават здравеопазването и образованието, както и основните проекти и програми, започнати през 2005 г., да бъдат доведени до успешен край.

Сакскобургготски каза, че се надява въз основа на работата си да получат една отлична оценка от избирателите си в следващи избори и добави, че очаква информация за конкретни проблеми от общинските съветници по региони за решаването им. В Брюксел оценяват стабилността на тройната коалиция и реално рейтингът на коалицията и съответно на България е на една много добра позиция. България е остров на спокойствие и на стабилност, каза още той.

Общинските съветници са преки изразители на пълноценната реализация, поставена от правителството за децентрализация на управлението. Властта трябва да е близо до хората, каза още Сакскобургготски. Той призова общинските съветници от НДСВ да стимулират инвестициите по райони, да гарантират правата на гражданите и да работят с прозрачност и отчетност, които са ключови цели за постигане.

Сакскобурготски заяви, че трябва да се въведе етичен кодекс на общинските съветници, а те да включват в процеса на решаване на проблемите и неправителствените организации. Бих предложил да се пречупи моделът на разделението между управляващите и хората. Това е един много важен принцип, така администрацията ще бъде по-добре приета от хората. НДСВ ще бъде инициатор за промени в закона за допитване до народа, за да има повече референдуми и хората да изразяват мнението си, подчерта бившият премиер.

Лидерът на партията каза още, че трябва да има екипност и координация между различните управленски нива на партията. Внушенията за преждевременната кончина на НДСВ са безпочвени, както и това че то е изоставило либералния си характер, което ренегатите от партията се опитват да внушат в обществото. Мисля, че съм го доказал лично и всички съмишленици показват своите либерални идеи. През тези години срещнахме много трудности, допуснахме грешки, но не се отклонихме от решимостта си за модернизация и промяна в българското общество, каза Сакскобургготски.

НДСВ не е изчерпан проект, днес обществото ни има нужда от стабилен центристки обект и лично ние можем да се гордеем, защото утвърждаваме централизацията, либералните ценности и последователната политика на търпеливото търсене на съгласие в името на националния интерес, заяви той.

НВСВ ще бъде незаобиколим фактор в нашата родина, каза в заключение Симеон Сакскобургготски.

Снимка: БГНЕС фото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg