Само 69 дни до крайния срок за оферти за Ландшафтното устройство на Летище София

388
Само 69 дни до крайния срок за оферти за Ландшафтното устройство на Летище София

Остават 69 дни до крайния срок (26 март 2007г.) за подаването на офертите за проекта „Ландшафтно устройство на новия пътнически терминал на Летище София и прилежаща инфраструктура". Проектът е част от големия проект „Реконструкция, развитие и разширение на Летище София", чиито основни цели са да се увеличи капацитетът на летището, да се постигне категория ІІІ на световните стандарти за обслужване на пътници съгласно указанията на ИКАО, както и да се намали вредното влияние на околната среда. Завършването на ландшафтното устройство на терминала, което е залегнало като част от Финансовия меморандум по проекта, е едно от условията за цялостното приключване на проекта за реконструкция и развитие на Летище София, съобщават от Министерството на транспорта.

 

Изграждането на ландшафта на 400 декара, непосредствено до новия пътнически терминал, предвижда полагане на хумусен слой и затревяване на площите, намиращи се между пистите, пътеките за рулиране и отводнителните канали, както и затревяване и засаждане на храстова растителност по склоновете на корекцията на р. Искър и подпорното съоръжение на пътека за рулиране от страната на бившата кариера.

 

Ландшафтното устройство на новата терминална сграда и околното пространство има за цел да се създаде хармонична и екологично чиста среда. Проектът включва функционалното разпределение на терена и обособяването на отделни зони за спорт, почивка и бизнес, земни и укрепителни работи, полагането на хумусен слой почва, залесяването и озеленяването. Наред с това се предвижда изграждането на техническа инфраструктура, включваща напоителна система и система за осветление на бъдещите алеи и паркове за разходка, както и водни атракции. Като основен фокус в бъдещия парк ще бъде езерото, което се намира в центъра на терена. То ще представлява естествен център за отдих и водни атракции и ще бъде фокусна точка за пристигащите пътници.

 

Летищният парк ще създава условия за отдих и различни спортни занимания както за деца, така и за възрастни пътници и жителите на града.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg