Санкционираха ТЕЦ "Свилоза" заради неизпълнение на комплексното разрешително

897
Санкционираха ТЕЦ

Районната инспекция на околната среда и водите (РИОСВ) - Велико Търново състави акт на ТЕЦ "Свилоза"АД в Свищов заради неизпълнение на условията в комплексното разрешително за производствената дейност на дружеството, съобщиха от информационния център на екоинспекцията.

Според констатациите на направените проверки забавено е изграждането на сероочистваща инсталация на централата, осигуряваща спазването на нормите за допустими емисии на серен диоксид. Все още не е започнала и реконструкцията на електрофилтрите и на два от котлоагрегатите.

Поради тези причини отделяните в атмосферата при работата на централата вредни вещества многократно превишават допустимите норми, показват данните от проверката.

За неспазване на условия в комплексно разрешително законът предвижда санкции в размер от 10 000 лв. до 100 000 лв., напомнят от РИОСВ - Велико Търново.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg