Санкционират Лукойл Нефтохим Бургас с 15 452 лв.

759
Санкционират Лукойл Нефтохим Бургас с 15 452 лв.

Регионалната инспекция по околната среда и водите-Бургас наложи текуща месечна санкция на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД в размер на 15 452 лв. заради наднормено съдържание на общ азот в отпадъчните води. Санкцията е разписана от министър Джевдет Чакъров.

Тя е в сила от юни тази година и ще важи до преустановяване на замърсяването или до констатиране на нови стойности.

Физико-химичният анализ на пробите на изход от централна пречиствателна станция за отпадъчни води към “Лукойл Нефтохим – Бургас” АД показва наднормени стойности по показател общ азот.

Тези стойности не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения, заложени в издаденото комплексно разрешително на комбината. Най-малко два пъти годишно се извършват измервания за контрол на вредните емисии на изход от пречиствателната станция.

През тази година са извършени две такива измервания. Предстои вземане на проби за трето тримесечие.

Заради неспазени срокове за въвеждане в експлоатация на депо за производствени отпадъци и липса на пълни измервания за инсталациите за изгаряне на течни и твърди отпадъци е наложена и еднократна санкция на дружеството в размер на 10 000 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg