Сътрудничим си с Азербайджан в областта на защита на населението при бедствия

307
Министър Емел Етем и нейният азербайджански колега Кямаладдин Гейдаров подписаха днес декларация за сътрудничество в областта на защитата на населението и стопанството при бедствия и аварии.

В документа се отчита все по-силно изразяващият се транснационален характер на бедствията, предизвикани от природата и човека и се подчертава необходимостта от ефективни и навременни решения чрез сътрудничество между двете държави. Двете страни заявиха също желанието си за обмен на практически опит в сферата на защита при бедствия и аварии.

На двустранната среща от българска страна присъстваха също главният директор на Национална служба “Гражданска защита”, директорът на Национална служба “Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Никола Николов и председателя на ДА “Държавен резерв и военновременни запаси”.

По време на двустранната среща министърът на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем представи структурата на министерството и отговорностите му по превенция и преодоляване на последиците от бедствия и аварии. Тя подчерта, че за две години министерството е постигнало не малко.

Приети са два закона, които регламентират създаването и функционирането на Единната спасителна система. Подобрена е координацията при управления на бедствия между институциите на национално и местно ниво. Започнала е модернизация на системата на Гражданската защита, изграждането на единния телефон за спешни повиквания 112 и изграждането на център за аерокосмическо наблюдение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...