Сътрудничим си с Франция в борбата срещу недекларираната заетост

389
Сътрудничим си с Франция в борбата срещу недекларираната заетост

България и Франция подписаха споразумение за административно сътрудничество за борба срещу недекларираната заетост, с оглед спазване на социалните права, в случай на трансгранично движение на работници и услуги.

Подпис под документа сложиха министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и министърът на труда, социалните отношения, семейството и солидарността Ксавие Бертран.

Двете страни се споразумяха да организират сътрудничеството между административните служби, които в България и Франция отговарят за борбата с незаконния труд. По този начин ще бъдат провеждани превантивни дейности за предотвратяване на социални измами, извършени при предоставяне на работа или при командироване на работници от едната държава в другата. Ще бъде улеснен и контрола по прилагането на социалното законодателство.

Целта на споразумението е да се развие предоставянето на услуги и движението на работна ръка между двете страни, при условия, които гарантират защитата на правата на работниците, лоялната конкуренция между предприятията, правната сигурност на договорните отношения между възложителите и предоставящите услуги.

Министрите Емилия Масларова и Ксавие Бертран дадоха изявления пред медиите и изразиха общото си задоволство от подписването на споразумението за сътрудничество. Ксавие Бертран определи документа като конкретна програма за действие, а министър Масларова подчерта, че общата политика на България и Франция в тази важна социална област, ще бъде полезна не само за двете страни, а за Европейския съюз като цяло.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg