Създават интерактивна българско-румънска мрежа на нестопански организации

325

По проект BRAVO на клуб "Отворено общество" в Русе са събрани 200 попълнени въпросника с профили на нестопански организации от трансграничната зона "България-Румъния" за създаване на интерактивна мрежа в Интернет за търсене на партньори по зададени параметри - например област на действие или регион.

Основната цел на проекта BRAVO e утвърждаването на нестопанските организации, работещи в сферата на социално-икономическото развитие, като ключови партньори в трансграничното сътрудничество "България-Румъния".

Проектът се стреми да подпомогне идентифицирането на местните нужди, предлагането на решения за общите трансгранични проблеми, оценка на ресурсите, разширяване на източниците за финансиране, установяването на ефективни партньорства в областите Видин, Враца, Монтана, Велико Търново, Плевен, Русе, Силистра, Добрич - от България, и Мехединци, Олт, Долж, Телеорман, Кълъраш, Гюргево, Констанца от Румъния,. Проектът се съфинансира от европейската програма ФАР.

В следващия етап на инициативата повече от 100 организации от цялата трансгранична зона, които имат опит в осъществяването на проекти, ще бъдат поканени за участие в шест форума в Русе, Враца, Велико Търново, Гюргево, Кълъраш и Крайова.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg