Създават съвет за икономическата политика към МС

439
Създават съвет за икономическата политика към МС

Правителството създаде Съвет за икономическа политика и инфраструктурно развитие. Той ще бъде консултативен орган към Министерския съвет и ще се ръководи от заместник министър-председателя и министър на финансите Симеон Дянков, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Съветът за икономическа политика и инфраструктурно развитие ще разглежда всички въпроси, свързани с определянето на националните приоритети за икономическото развитие на страната, ще организира разработването и изпълнението на интегрирани програми и проекти за осъществяване на публичните и за насърчаване на частните инвестиции, ще извършва текуща оценка на изпълнението, ще информира обществото за напредъка в реализацията на национално значими проекти и програми, за което ще бъде осигурен и съответен електронен достъп. Съветът ще одобрява и инвестиционните проекти, които ще бъдат предложени за финансиране с държавни или гарантирани от държавата заеми.

Членове на съвета са министрите на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на здравеопазването, на образованието, младежта и науката, на земеделието и храните и заместник-министри на физическото възпитание и спорта, на финансите и на икономиката, енергетиката и туризма.

Новият консултативен орган ще поеме функциите на досега действащите Съвет за икономическа политика и Съвет за координация и мониторинг при реализацията на инфраструктурни проекти с национално значение. По този начин ще се повиши ефективността на работа и вземането на решения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg