Създават звено за предварителен контрол във ФРПИ

411
Създават звено за предварителен контрол във ФРПИ

Звено за предварителен контрол ще бъде създадено във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” (ФРПИ), предвиждат измененията и допълненията в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа на фонда и неговата администрация. Целта е ефективно прилагане на Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор и спазване на изискванията за предварителен контрол на законосъобразността на документите и действията на пътната администрация. Очаква се предприетите мерки да доведат до повишаване на административния капацитет за превантивен контрол и вътрешен одит, които да са в съответствие с разширяващата се дейност на ФРПИ, посочват от правителствената информационна служба.

Звеното, което ще е на пряко подчинение на изпълнителния директор, ще осъществява предварителен контрол за законосъобразност на документите и действията на всички структури, програми, дейности и процеси във фонда, включително и разпоредителите със средства от ЕС.

Промените предвиждат и създаването на дирекция „Вътрешен одит”, досега звено. Тя ще бъде на прякото подчинение на управителния съвет на фонда и ще осъществява вътрешния одит на всички структури, програми, дейности и процеси. Целта е подобряване на организацията на работа и оптимално изпълнение на функциите и задачите, възложени със Закона за вътрешния одит в публичния сектор.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg