Седмото издание на Форум “Кариери – Добра Кариера, Добър Живот” стартира в София

917
Седмото издание на Форум “Кариери – Добра Кариера, Добър Живот” стартира в София

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев даде официален старт на форума за студентски стаж и кариера "Кариери 2008 - Добра кариера, Добър живот". В присъствието на управителя на JobTiger Светлозар Петров и Антонис Кандзелис, изпълнителен директор на "Нестле България" АД - генерален спонсор на форума - министър Василев пожела успех и все по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти. JobTiger, Министерството на държавната администрация и административната реформа и "Нестле България" АД организират седмото поредно издание на форума.

Тази година в софийското издание на форум "Кариери 2008 - Добра кариера, Добър живот" участват 138 фирми от цялата страна, сред които 30 ИТ компании и 35 търговски дружества. За първа година в отговор на нуждите на пазара на труда по време на форума се предлагат много работни места в сферата на услугите, което дава шанс и на студентите първи и втори курс да намерят подходяща реализация. Тази заетост би могла да бъде и алтернатива на студентските бригади в чужбина, посочват от Министерството на държавната администрация и административната реформа.

Форум "Кариери 2008 - Добра кариера, Добър живот" за поредна година е мястото, където се срещат работодатели, млади специалисти и студенти. Тази година форумът ще се проведе в 8 града, като новият университетски център е Свищов.

На тазгодишния форум работодатели от цялата страна ще се срещнат със студенти и абсолвенти, търсещи работа, и ще представят пред тях своите стажантски програми и свободни работни места. Младежите ще получат информация за условията и изискванията на фирмите за наемане на работа и ще имат възможност да изберат най-доброто за себе си, анализирайки своите умения и желания за професионална реализация. Форумът си поставя за цел да открива нови възможности за работа на студентите и младите специалисти и да подпомага българските работодатели в усилието им да открият подходящи кандидати за стажантските си програми и свободните работни места.

Миналата година от посредничеството на форум "Кариери - Добра кариера, Добър живот" са се възползвали близо 13 000 млади хора. През изминалите години общо около 70 000 студенти и млади специалисти от цялата страна са посетили форума за студентски стаж и кариера.

Снимка: Министерство на държавната администрация и административната реформа

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg