Селски кмет възпрепятства рехабилитацията на ТЕЦ "Енел Марица изток 3"?

339
Реализирането на проекта за рехабилитация и модернизация на ТЕЦ "Енел Марица изток 3", намираща се в с. Медникарово, община Гълъбово, в последните няколко месеца е поставено на изпитание поради непрестанните атаки от страна на кмета на общината Николай Колев и неговата администрация. Това се посочва в становище на "Енел Марица Изток 3" АД, цитирано от БТА.

От дружеството заявяват, че кметът издава заповеди, нарежда извършването на проверки и инспекции, които според дружеството в повечето случаи са или незаконосъобразни, или са извън рамките на неговата компетентност. Дружеството коментира, че действията на администрацията представляват опит да се възпрепятства работата по проекта, като по този начин превишава дадените по закон права.

От дружеството уточняват, че със заповед от 4 септември 2006 г., издадена от кмета на община Гълъбово, са спрени дейности по изграждането и разширението на депо за азбестоциментови отпадъци от рехабилитацията на ТЕЦ.

Забранен е достъпът на хора и машини на територията на депото, в резултат на което компанията не може нито да отстрани недостатъците, които се твърди, че съществуват, нито да го поддържа, нито да продължи да го изгражда, нито да го охранява.

Вземайки под внимание опасността от забавяне на проекта, дружеството е уведомило премиера и министри, Агенцията за инвестиции, областния управител на Стара Загора и посланика на Италия в София. Компанията е отправила към тях искане за вземане на мерки, според компетентността на всяка от изброените институции, за преодоляване на възникналата ситуация.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg