Семинар за насърчаване на предпприемачеството откриха в МТСП

341
Семинар за насърчаване на предпприемачеството откриха в МТСП

Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров откри днес в МТСП семинар за обмяна на добри практики в областта на политиката по заетостта на тема „Насърчаване на предприемачеството като подход за интегриране на младежите и хората от рисковите групи на пазара на труда”.

Двудневният семинар се организира по Програмата за взаимно учене на ЕС.

За първи път България участва като страна-домакин на подобен форум. Участват представители на 10 страни членки на Европейския съюз и на Европейската комисия.

С оглед насърчаване на взаимното учене между страните членки и въвеждането на ефективни практики в областта на заетостта, участниците ще споделят своя опит и добри практики в областта на насърчаването на предприемачеството. Пример за добра практика, която ще бъде представена от България е проект „Заетост чрез подкрепа на бизнеса” (JOBS).

JOBS е проект на МТСП и Програмата на ООН за развитие, който е създал мрежа от 43 бизнес центъра, 10 бизнес инкубатора и 17 изнесени офиса в страната. Чрез тези организации проектът подкрепя предприемачеството и заетостта и допринася за икономическото развитие на региони с висока безработица.

Центровете предоставят пазарна информация, консултации, обучения, оборудване на лизинг, контакти с български и чуждестранни фирми, съдействие при разработването на бизнес планове и проекти за кандидатстване по финансиращи програми.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg