Северозападен регион с шести най-голям дял на дългосрочната безработица в ЕС

2386
Северозападен регион с шести най-голям дял на дългосрочната безработица в ЕС

През 2011 г. Северозападен регион е бил регионът с най-голям процент на дългосрочна безработица в България – 69.1%, показват данни на Евростат.

Това е и регионът с шестия най-висок дял на дългосрочната безработица в ЕС.

Делът на дългосрочната безработица, който представлява процентът от безработните, които нямат работа от 12 месеца или повече, възлиза средно на 43.1% в ЕС през 2011 г.

Общо в България делът на дългосрочната безработица е бил 56.2% през миналата година.

Регионът с най-нисък дял на дългосрочната безработица в Европа през миналата година е бил филандският Оланд с 4.0%. На второ място по този показател се нарежда румънският Илфов (5.3%), а на трето британският Североизточна Шотландия (10%).

На противоположния полюс е отвъдморският френски департамент Гваделупа, където делът на дългорсочната безработица е най-голям в ЕС (82.1%). Второ и трето място по най-голям дял на дългосрочно безработните са също за отвъдморските френски владения Френска Гвиана (77.6%) и Мартиника (76.8%).

През 2011 г. общо в 60 региона в Европа повече от половината безработни не са имали работа поне от 12 месеца.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg