Шенкер България с нов управител

1644
Шенкер България с нов управител

Новият управител на Шенкер в България се казва Хелмут Швайгхофер. Мениджърът бе официално представен вчера в Пловдив пред партньорите и клиентите на фирмата и пред медиите. Компанията отбеляза 15-та годишнина от възстановяването на дейността си на българския пазар.

Българското представителство на Шенкер е основано през 1889 г. – само 17 г. след създаването на фирмата във Виена. След прекъсване в средата на 40-те години на ХХ в. дейността на компанията е възстановена през 1993 г., като тя бързо се нарежда сред водещите спедитори на пазара. През 2004 г. Шенкер ЕООД вече е сред първите 100 фирми по оборот от продажби в класацията на Българската търговско-промишлена палата.

Освен централния си офис в София, Шенкер има регионални поделения в Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Севлиево. За фирмата работят над 140 служители. През последните години компанията непрекъснато увеличава обема и тонажа на превозените пратки. През 2007 г. Шенкер ЕООД е организирала транспорта на общо 68 163 пратки с общ тонаж 304 367 тона, а годишният й оборот е 47.1 млн. лв.

Едно от най-големите предизвикателства пред компанията на този етап е изграждането на инфраструктурата на централен офис в София и инвестиции в оборудването на регионалните клонове на компанията. В София вече е направена инвестиция в нов логистичен терминал на международния път за Калотина в близост до Божурище с площ от 48 000 кв. м, от която 2000 кв. м офис помещения, 2000 кв. м склад за товаро-разтоварни операции и логистичен склад с капацитет около 4500 палетни места. Терминалът ще разполага със собствен ЖП коловоз.

Шенкер ЕООД е част от DB Schenker - световен лидер в доставянето на интегрирани логистични услуги, обхващащ всички транспортни и логистични дейности на немските железници (Deutsche Bahn). Компанията разполага с повече от 88 хил. служители и 2 хил. представителства в 130 страни в цял свят, а оборотът й за 2007 г. е 18 млрд. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...