Шестима са кандидатите за консултант по проекта АЕЦ Белене

590
Шестима са кандидатите за консултант по проекта АЕЦ Белене

Шестима кандидати подадоха документи за участие в обявената от БЕХ процедура за избор на консултант за преструктурирането на проекта АЕЦ „Белене". Процедурата беше обявена на 19 февруари.

След оценка на подадените от кандидатите документи, ще се премине към втория етап от процедурата, който предвижда кандидатите, отговарящи на преквалификационните критерии, да бъдат поканени да подадат оферта, заедно с тръжни документи.

Условията на конкурса допускат в него да участват юридически лица и консорциуми. Критерии за преквалификация на кандидатите са техническите им възможности, репутацията им и релевантен предишен опит, както и финансов и икономически статус.

Бъдещият консултант по АЕЦ „Белене" ще трябва да разработи концепция за развитието на проекта и да осъвремени икономическия му модел.

В обхвата на работа на консултанта е предвидено, че при положителни резултати от фазата на разработване на концепцията за проекта ще се премине към подготовка и изпълнение на процедура за избор на инвеститори, респективно актуализация на финансовия модел и подкрепа при цялостното преструктуриране на проекта по икономически обоснован начин.

Очакваната дата за избор на консултант и сключването на договор с него е в средата на месец юни 2010 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg